Parohia Grădiștea
Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena

Centenarul Parohiei Grădiştea – Protopopiatul Călăraşi
Pr. II Marian Oancea: 10-06-2012 10:00:13 in Articole pe Larg

Duminica, 10 iunie 2012, s-au împlinit 100 de ani de la târnosirea Bisericii din Gradiștea ce poarta hramul „Sfinții Împarați Constantin și Elena”. 
Cu aceasta ocazie, Preasfintitul Parinte Vincentiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor a fost întâmpinat la intrarea în biserica cu pâine, sare si flori de multime de credinciosi din Gradiștea si din localitatile învecinate, dar si autoritatile locale.
      Preasfintia Sa a savârsit Sfânta Liturghie înconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, printre care preacucernicul parinte consilier Daniel Enascu și Manuel Rusu si parintele Ramon Eugen Ilie, Protopop de Calarașilor. La acest moment aniversar, Întâistatatorul Eparhiei a hirotonit diacon pe tânarul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Ștefan Voda cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, Protopopiatul Calarasi.
      La momentul predicii, Preasfinția Sa, a explicat pericopa evanghelica, vorbind despre praznuirea Tuturor Sfinților ce sa savârșește în aceasta Duminica, sfinții fiind prin credinta lor dreapta si lucratoare adevarati rugatori la Dumnezeu pentru noi.
      Dupa Sfânta Liturghie, în biserica parohiala din Gradiștea s-a savârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefacatori.
     Preasfinția Sa a vizitat, apoi, parohiile Ceacu și Cunești. 

Biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena
© 2018 - Parohia Grădiștea

Powered by NETCreator & Lacasuri Ortodoxe